logo Impreuna pentru educatia ta
vezi coşulblogcomandă romanaenglish
 căutare avansată
librarie virtuala Acasă Cărţi noi În curs de apariţie Joburi Autori Despre livrare Contact Hartă site
planificari.jpg

planificari_gr.jpg

seturi-combo.jpg

rechizite.jpg

catalog2018-19.gif

Catalogul de gradinita

catalog_gradinita_2018.gif

reduceri.jpg

Categorii

Oferta speciala / Literatura pentru copii

Neostenita mare – Lirica marina

Neostenita mare – Lirica marina
Autor: Tudor Opris
Cod Aramis: A702
Editura: Aramis
Anul: 2002
Pagini: 160
Format: 165x235
Categoria: Literatura pentru copii
Disponibilitate: - in stoc
Preţ: 4,82  lei
adauga in cos
Cele mai frumoase pagini din literatura romana – Antologie intocmita de Tudor Opris

Iesind in intampinarea cererii a zeci de mii de elevi si iubitori de literatura de a avea la indemana un set complet de antologii care sa cuprinda cele mai reprezentative si rezistente in timp pagini de beletristica, istorie si eseistica literara romaneasca, inclusiv pe cele prevazute sau demne de a fi incluse in programele scolare, Editura Aramis si-a asumat raspunderea tiparirii unor antologii, straine de partizanatele politice si estetice de grup, de care n-am avut parte pana in prezent.
Noile culegeri, accesibile ca pret, vor fi capabile, prin valoarea intrinseca a pieselor selectionate, sa trezeasca, mai ales in randul tinerilor, interesul pentru literatura, puternic concurat de televiziune si internet, cu atat mai mult cu cat miscarea cenacliera amatoare capata un avant tot mai mare in ultima vreme.
Colectia va numara circa 70 de volume antologice de 150-500 de pagini, tematice sau taxonomice (pe genuri si specii), din care aproximativ 25 consacrate poeziei, 35 prozei, 7 teatrului si 5 selectiilor de critica, istorie si eseistica literara. Ea va cuprinde creatii si pagini reprezentative selectionate si reunite pe baza principiului respectarii diversitatii de modalitati si stiluri literare.
Coordonatorul colectiei este scriitorul si profesorul Tudor Opris, de sectia de poezie raspunde scriitorul Radu Carneci, de cea de teatru, dramaturgul Iosif Naghiu, iar de cea de proza si istorie literara, criticul universitar D. Micu.
Proiectul este prevazut pentru 7 ani, in fiecare an urmand sa apara 8-12 titluri de antologii, care vor fi reeditate dupa epuizarea tirajului. Initiativa editurii se bucura de sprijinul Uniunii Scriitorilor din Romania si al Ministerului Educatiei si Cercetarii si speram sa umple un gol de multa vreme resimtit pe piata de carte si in cultura literara a tinerei generatii.

Titluri de acelaşi autor

Intamplari si oameni
Intamplari si oameni
4,82  lei 3,86  lei

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. comenteaza
megapress.ro tribunainvatamantului.ro edituraminerva.ro ludoteca-aramis.ro
© 2006 - 2018 Editura Aramis
Magazin virtual creat de Vital Soft

Caut in catalog...