logo Impreuna pentru educatia ta
vezi coşulblogcomandă romanaenglish
 căutare avansată
librarie virtuala Acasă Cărţi noi În curs de apariţie Joburi Autori Despre livrare Contact Hartă site

buton_facebook.jpg

planificari-2.jpg

planificari_gr.jpg

Catalogul de gradinita

catalog_gradinita2019.gif

livrare-gratuita99lei.jpg

Categorii

Noile manuale Aramis / Clasa a VIII-a

Limba si literatura romana. Manual pentru clasa a VIII-a

Limba si literatura romana. Manual pentru clasa a VIII-a
Autor: Mariana Norel, Petru Bucurenciu, Mihaela Dragu
ISBN: 978-606-009-311-4
Cod Aramis: A1761
Editura: Aramis
Anul: 2020
Pagini: 192
Format: 20.5x26
Categoria: Clasa a VIII-a
Disponibilitate: -in stoc
Preţ:
30,00  lei 22,50  lei
Oferta este valabilă până la 30.11.2020
adauga in cos

Varianta digitala poate fi consultata AICI!

Planificarea calendaristica poate fi descarcata de AICI!Acest manual scolar este realizat in conformitate cu Programa scolara aprobata prin OM nr 3393/28.02.2017
__________________________________________


Manualul de Limba și literatura română pentru clasa a VIII-a tratează aspecte diverse ale temei centrale, Reflecții asupra lumii, continuând experiența pozitivă din manualele pentru clasele a V-a, a VI-a și a VII-a, semnate de aceiași autori.

Cele patru componente specifice disciplinei: lingvistică, interrelațională, estetică și culturală, sunt tratate în manieră integrată, având caracter instrumental și formativ.

În cele șase unități de învățare corespunzătoare subtemelor: Iubirea, cel mai frumos sentiment; Profesie,meserie, vocație; Aventura cunoașterii; Istoria, rădăcinile neamului nostru;Lumea reală, lumea imaginară; Dincolo de orizontul nostru, domeniile de conținut (comunicare orală, lectură, redactare, elemente de construcție a comunicării, elemente de interculturalitate) sunt abordate integrat,oferindu-se modalități variate de interpretare de text, de valorificare a fenomenului lingvistic în contexte multiple de comunicare.

Metodele diferite depredare-învățare-evaluare, de la cele tradiționale (explicație, conversație,evaluare prin teste scrise etc.) la cele moderne (metoda cubului, a explozieistelare, a proiectului sau a investigației ș.a.), dar și subiecteleinterdisciplinare abordate pe tot parcursul manualului aduc plusvaloareaacestuia. Toate acestea contribuie la formarea, exersarea și dezvoltarea competențelorspecifice prevăzute în programa școlară, pregătind, astfel, elevul pentruevaluarea națională.

Varianta digitală a manualului sprijină demersul instructiv-educativ, contribuind la dezvoltarea competențelor elevilor, prin situații de învățare variate, adaptate stilurilor diferite de învățare.

........

"Este o știință să faci manuale,chiar o artă. Aceasta se deprinde pe de o parte prin multă muncă, pe de altă parte prin simplul fapt de a face manuale: devii bun făcând mereu asta.

Este ceea ce demonstrează autorii acestui foarte bun manual. De la primul făcut, s-au perfecționat într-atât, încât e evident (poate și pentru concurență, care nu e deloc lipsită de vigoare, de idei) că este cel mai bun manual făcut de această echipă. Sunt profesioniști ai școlii – didacticieni, metodiști – și au realizat manualul cu experiența de la catedră (însumate, experiențele lor profesionale trec bine de 50 de ani). Au utilizat acele metode care se pretează studiului complex, deopotrivă analitic și sintetic, al textului literar. Există în această „carte” (cum zic elevii) o sumă de metode aplicate cu rol de a pune elevul în contexte diferite de cunoaștere – de la înțelegerea nivelului fonetic al unui text literar până la exprimarea argumentată a unor opinii personale, despre un text sau despre activitatea unui coleg.

Galeria de texte pe care se lucrează este cu adevărat impresionantă: de la texte nonliterare, până la texte destul de complexe, poate peste înțelegerea celor mai mulți elevi, cum este, de exemplu, un fragment dintr-o comedie a lui Caragiale, sau unele/multe texte de autori postbelici. De asemenea, importante sunt exercițiile care cer elevilor/utilizatorilor manualului să reactualizeze cunoștințe ori competențe dobândite în anii anteriori și care trebuie folosite în acest puzzle al studiului limbii materne.


Se pune întrebarea firească în ce măsură va reuși un elev de nivel mediu să integreze corect și mai ales eficient toate noțiunile de gramatică din manual (e) sau din programele școlare. (...) Există o varietate de exerciții propuse, care merg, după un sistem docimologic corect, perfect dozat, bine cunoscut deautori, de la simplu la complex, de la munca individuală, la cea în echipă, de la aspecte textuale evidente spre intertext, suprasemantică sau chestiuni de substrat antropologic, ori de finețe a interpretării.

Cu alte cuvinte, este un manual foarte potrivit atât pentru elevii de elită cât și pentru cei care fac eforturi mai mari să aprofundeze limba maternă sau literatura culturii în care viețuiesc. Înainte de final, se cuvine amintită calitatea cea mai importantă a acestui manual – generozitatea literară, bogăția și diversitatea textelor, sentimentale variate pe care au mizat autorii (de la
posibila neplăcere până la adevărata pasiune) pe care le pot experimenta elevii.

Conchizând, se poate afirma că manualul realizat de echipa de față este o provocare extrem
de valoroasă și dificilă pentru viitorii autori, este extrem de variat ca ofertă a metodelor, a exercițiilor, a testelor sumative propuse și arată elevului cea mai bună față a literaturii române, chiar dacă în domeniul teoriei limbii pare neprietenos.Prof. dr. Neculai SAVIN
Profesor de limbă și literatură română la Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov


Titluri de aceiaşi autori

Mic dictionar de limba romana, clasele V-XII
Mic dictionar de limba romana, clasele V-XII
8,99  lei 6,74  lei
Limba romana. Ortografie si punctuatie- teorie si exercitii
Limba romana. Ortografie si punctuatie- teorie si exercitii
13,99  lei 10,49  lei
Evaluare nationala. Limba si literatura romana clasa a VIII-a
Evaluare nationala. Limba si literatura romana clasa a VIII-...
18,99  lei 14,24  lei
Exersarea competentelor de comunicare prin lectura. Fise de lucru pentru clasele V-VIII
Exersarea competentelor de comunicare prin lectura. Fise de ...
14,99  lei 11,24  lei
Limba si literatura romana. Caietul elevului pentru clasa a V-a
Limba si literatura romana. Caietul elevului pentru clasa a ...
22,00  lei 16,50  lei
Culegere de texte si aplicatii lb si lit romana cls V
Culegere de texte si aplicatii lb si lit romana cls V
19,99  lei 14,99  lei

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. comenteaza
megapress.ro tribunainvatamantului.ro edituraminerva.ro ludoteca-aramis.ro
© 2006 - 2020 Editura Aramis
Magazin virtual creat de Vital Soft

Caut in catalog...